Guld i op trend - Skal man købe guld eller guldminer?

Opdateret: 1. jul. 2019

Guld har brudt et længerevarende modstandsniveau i 1.400,00 og er derfor blevet købsaktuel. RSI og MACD peger på at opturen skal fortsætte. Dog kan der forventes udsving i forhold til G20 topmødet som finder sted i weekenden. Det er bl.a. her at markedet forventer positivt nyt omkring handelskrigen mellem Kina og USA da Trump og Xi skal mødes. Hvis der kommer positivt nyt, måske endda en aftale mellem de to lande så vil det alt andet lige presse prisen på guld. Guld er også steget meget på det sidste og en korrektion tilbage mod støtte i 1370-1350 kan forekomme.


Der er derfor to handelsstrategier:

Første er at købe nu

Købskurs 1.420,00

Mål/Target 1.800,00

Stop loss 1.320,00

Risk Reward 3,80


Den anden strategi er at vente på en korrektion ned omkring de 1.370 til 1.350 og derefter købe med et stop i 1.260 med samme mål i 1.800.

Årsagen til at min købspris på guld er lidt anderledes en den reelle pris er at jeg handler guld gennem en future og det bliver handlet på kontrakter som løber nogle måneder ud i fremtiden og derfor er prisen ofte højere end den reelle pris.Barrick Gold Corp er en guldmine aktie som er børsnoteret både i USA og Canada hvilket betyder at man både kan handle den i USA og Canada. Jeg vil anbefale at købe aktien i USA da Volumen er størst der. Aktien har netop brudt en sidelæns trend godt hjulpet på vej af en stigende guldpris. Guldprisen og Barrick Gold er tæt korreleret. Guldminer ses ofte som en gearet investering når man gerne vil investere i guld. Årsagen til dette er at guldminer tjener væsentlig mere når prisen på guld stiger da deres omkostninger er relativt stabile, hvorimod guldprisen jo kun stiger med det den stiger. MACD, RSI og volumen taler for at bruddet på modstand i 15,50 er øgte og at kursen skal forsætte op. Dette afhænger dog i stor stil af guldprisen da de som nævnt er tæt korreleret og at det er Barrick Gold som følger Guld og ikke Guld som følger Barrick Gold.


Du kan bruge følgende handelsstrategi:

Købskurs 15,70

Mål/Target 22,00

Stop loss 13,00

Risk Reward 2,33


Dog kan det anbefales at vente med at købe Barrick, ligesom med Guld, idet at topmødet her i weekendens kan presse prisen på guld og dermed også guldminer på den korte bane.Hvis man gerne vil eksponeres til guld, som ofte ses som sikkerhed i usikre tider og under aktiekrak, så vil jeg anbefale den alm. Investor at købe en guldmine da det kan være besværligt og omkostningstungt at købe guld samt det kan vær en masse skjulte omkostninger.


Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.

Rasmus Mühlback Hansen ejer ikke aktier i de nævnte selskaber.

119 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle