• Rasmus Mühlback Hansen

8. Hvordan holder du dig opdateret på enkelte aktier og aktiemarkedet generelt

Opdateret: 11. sep. 2021

Dette er et kort indlæg omkring hvor man kan finde information og nyheder omkring de forskellige aktier samt andres holdninger til aktier og aktiemarkedet.


Et af de mest normale steder at finde information om aktiemarkedet og enkelte aktier er på forskellige nyhedshjemmesider såsom Børsen, finans.dk og Berlingske Business.


Et andet sted hvor man kan finde information om enkelte aktier og selskaber er på virksomhedens hjemmeside. Her kan man finde alt den information man skal bruge til at danne sig et godt overblik over virksomheden, dens ledelse og hvor godt/dårligt det går. På virksomhedens hjemmeside kan man også finde virksomhedens årsregnskaber og kvartalsregnskaber som også giver et godt indblik i hvordan det er gået med virksomheden det seneste kvartal eller år. I årsrapporten og nogen kvartalsregnskaber kan man også finde information om hvad virksomheden forventer af fremtiden, hvilket er noget af det vigtigste når det kommer til investering i aktier.


En anden måde at få inspiration og information omkring aktier og investeringer er ved at følge forskellige bloks og debathjemmesider såsom Proinvestor.com som er en rigtig god hjemmeside med et rigtig godt debatforum. Proinvestor har også en rigtig god Facebookside som hedder Proinvestors aktiesnak hvor man også kan følge med i nyheder og debattere forskellige aktier.


Et andet sted hvor man kan finde information er igennem Dansk Aktionærforening som både har et medlemsblad fyldt med en masse information og analyser af aktier. Dansk Aktionærforening har også kurser som man kan tilmelde sig hvor man kan blive endnu bedre til at analysere aktier og aktiemarkedet. Det eneste negative ved Dansk Aktionærforening er at det koster et medlemskab så her skal man finde ud af om det er det værd.


Den sidste måde at få information på og udbygge sin viden omkring investering er ved at følge nogle kendte personer som chefstrateger eller andre investorer som dele deres erfaringer. Eksempler på dette er Helge Larsen, Lars Tvede eller Henrik Drusebjerg. Helge Larsen som er debatredaktør på Proinvestor er rigtig god til at dele sine tanker omkring forskellige investeringer og finder rigtig spændende selskaber. Lars Tvede er iværksætter, investor, forfatter og meget mere, og han er rigtig god til at dele sine tanker omkring hvordan det går med verdensøkonomien og hvilke sektorer man skal kigge på. Lars Tvede er også rigtig dygtig inden for teknologi og giver gode bud på hvilke dele af teknologisektoren som har en stor fremtid. Lars Tvede har også skrevet mange bøger som helt sikkert er værd at læse. Henrik Drusebjerg er kendt som chefstrateg og har været i forskellige store danske banker. Han er kendt for at kunne forklare rigtig mange ting på et niveau hvor alle kan forstå det. Han har også et rigtig godt blik på hvordan det går med aktiemarkedet og verdensøkonomien.


Næste blogindlæg kommer til at handle om hvordan jeg investere og, hvilke metoder jeg bruger samt hvor jeg finder information og inspiration.

Disclaimer:

Dette er ikke på nogen måde en anbefaling om hvordan man skal investere. Dette er udelukkende til inspiration og man bør altid selv undersøge investeringer og metoder selv før man investere. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måder holdes ansvarlig for finansielle tab eller andet.

125 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle