• Rasmus Mühlback Hansen

Momentum porteføljen: januar blev en dårlig start på året

Momentumporteføljen starter året ud med et fald på 16,27% i januar måned, hvilket afspejler stemningen på det generelle aktiemarked i januar, hvor samtlige aktieindeks er i minus. Jeg er dog fortsat optimistisk og forventer at porteføljen hurtigt indhenter det tabte og ender året i plus. Der er dog en aktie som har klaret den første måned suverænt sammenlignet med resten at porteføljen og det generelle aktiemarked.


Intro

Momentum handler om at investere i de aktier som er steget mest over en vis periode, i håbet om at de vil fortsætte med at stige. Jeg har testet strategien for denne modelportefølje, helt tilbage til starten af år 2000 og resultaterne ser lovende ud. Modelporteføljen har siden porteføljens start i januar 2021 leveret et afkast på 34,01% før omkostninger. Modelportefølje vil blive opdateret hver måned og du vil dermed kunne følge porteføljen med dine egne penge. Porteføljen er opdelt geografisk på de fire nordiske lande, Danmark, Finland, Norge og Sverige og tager udgangspunkt i alle mid- og large cap aktierne i disse lande. Det vil sige at selskaberne der indgår i denne modelportefølje vælges blandt alle store og mellemstore børsnoteret selskaber i de fire lande. Fordelen ved at vælge blandt de største er at aktierne er mere likvide (Det vil sige at de handles oftere) og det er derfor ikke særlig stor forskel mellem købs- og salgspris.

Du kan læse det første indlæg omkring porteføljen her.Resultaterne fra januar måned

Den danske del af porteføljen, bestod i sidste måned af to aktier, nemlig NTG Nordic Transport Group som er faldt med 17,51% og Solar B som faldt med 9,59%. Dette betyder at den danske del af porteføljen har givet et negativt afkast på 13,55% i årets første måned.


De tre aktier som indgik i den finske del af porteføljen, var QT Group, Harvia og Evli Bank. Alle tre aktier faldt med 25,22% (QT Group), 20,75% (Harvia) og 13,31% (Evli Bank). Det betyder at den finske del af porteføljen faldt med 19,76% i januar måned.


I den svenske del af porteføljen endte alle fire aktier i minus, ligesom i den danske og finske del. Hexatronic Group, NP3 Fastigheter, New Wave Group og TF Bank faldt med henholdsvis 51,89%, 42,48%, 28,70% og 20,57%. Det betyder at den svenske del af porteføljen endte med et fald på hele 35,91% i sidste måned.


Den norske del af porteføljen, var den eneste del som trak i den rigtige retning og endte med at stige 3,76%. MPC Container Ships endte, som den eneste aktie, med at stige 27,26%, men Bewi faldt med 19,75%.


Alt i alt endte porteføljen med at falde 16,27% i januar måned, hvilket er et stort fald på bare en måned. Jeg forventer dog at porteføljen fortsætter med at leverer solide resultater og det bliver spændende at se hvor hurtigt porteføljen indhenter den dårlige start på året.Ændringer

Nedenfor kan du se de opdaterede porteføljer, både de nye aktier og dem som fortsætter i porteføljen. Alle aktierne er blevet nulstillet så de har købskurs pr. 1. februar, hvilket gør det nemmere at se hvilke aktier der klarer sig bedst i den enkelt måned.


I den danske del af porteføljen er NTG Nordic Transport Group stadig at finde men Solar B skiftes ud med Sparekassen Sjælland-Fyn.


I den finske del af porteføljen er både QT Group og Evli Bank skiftet ud med Incap og Tecnotree Corporation. Harvia fortsætter med at være en del af porteføljen.


Det er kun TF Bank som bliver skiftet ud i den svenske del af porteføljen. TF Bank bliver erstattet af International Petroleum Corporation. Hexatronic group, NP3 Fastigheter og New Wave Group fortsætter alle i porteføljen.


I den norske del af porteføljen foretages der ingen udskiftninger og MPC Container Ships sammen med Bewi fortsætter med at blive i porteføljen.


Aktiemarkedet har i den grad startet året med et brag af en korrektion. Jeg forventer dog at denne korrektion stopper snart, hvis ikke den allerede har ramt bunden, og at de kommende årsregnskaber vil løfte aktiemarkedet.Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.


Rasmus Mühlback Hansen ejer aktier i følgende af de nævnte selskaber: NTG, Harvia, MPC Container Ships, New Wave Group, Hexatronic group, NP3 Fastigheter og Bewi.


197 visninger0 kommentarer