• Rasmus Mühlback Hansen

Momentum porteføljen: Rusland-Ukraine krisen førte til endnu en måned med fald

Momentum porteføljen fortsætter faldet fra januar med et fald på 7,13% i februar måned. Faldet skyldes fortsat frygt for rentestigninger samt den tragiske udvikling mellem Rusland og Ukraine. Jeg er dog fortsat optimistisk og forventer at porteføljen nok skal indhente det tabte og ender året i plus. Hvis du som invester sidder med kontanter så vil jeg mene at det lige nu er et godt tidspunkt at købe aktier. Porteføljen olieaktie har dog trukket i den positive retning som følge af den stigende oliepris.


Intro

Momentum handler om at investere i de aktier som er steget mest over en vis periode, i håbet om at de vil fortsætte med at stige. Jeg har testet strategien for denne modelportefølje, helt tilbage til starten af år 2000 og resultaterne ser lovende ud. Modelporteføljen har siden porteføljens start i januar 2021 leveret et afkast på 20,08% før omkostninger. Modelportefølje vil blive opdateret hver måned og du vil dermed kunne følge porteføljen med dine egne penge. Porteføljen er opdelt geografisk på de fire nordiske lande, Danmark, Finland, Norge og Sverige og tager udgangspunkt i alle mid- og large cap aktierne i disse lande. Det vil sige at selskaberne der indgår i denne modelportefølje vælges blandt alle store og mellemstore børsnoteret selskaber i de fire lande. Fordelen ved at vælge blandt de største er at aktierne er mere likvide (Det vil sige at de handles oftere) og det er derfor ikke særlig stor forskel mellem købs- og salgspris.


Du kan læse det første indlæg omkring porteføljen her.


Resultaterne fra februar måned

Den danske del af porteføljen, bestod i sidste måned af to aktier, nemlig NTG Nordic Transport Group som er faldt med 7,41% og Sparekassen Sjælland-Fyn som faldt med 3,92%. Dette betyder at den danske del af porteføljen har givet et negativt afkast på 5,66% i årets første måned.


De tre aktier som indgik i den finske del af porteføljen, var Incap, Harvia og Tecnotree Corporation. To ud af de tre aktier endte med at falde, nemlig Harvia med et fald på 22,99% og Tecnotree Corporation med et fald på 8,55%. Incap endte dog februar måned med en lille stigning på 1,42%, men det var dog ikke nok til at opveje faldet for de to andre aktier. Det betyder at den finske del af porteføljen faldt med 10,04% i februar måned.


I den svenske del af porteføljen var det kun den svenske olieaktie International Petroleum Corporation som endte i plus, med en stigning på 17,58%. De tre andre aktier i porteføljen faldet med henholdsvis 19,52% (Hexatronic Group), 21,75% (NP3 Fastigheter) og 2,53% (New Wave Group). Det betyder at den svenske del af porteføljen endte med et fald på 6,55% i sidste måned.


Den norske del af porteføljen endte, ligesom de tre andre dele med et fald. BEWI faldt med 15,59% men MPC Container endte med at stige 3,00%. Stigningen for MPC Container var dog ikke nok til at den norske del kunne ende i plus. Den norske del endte februar måned med et fald på 6,30%.


Alt i alt endte porteføljen med at falde 7,13% i februar måned, hvilket er et stort fald på bare en måned. Jeg forventer dog at porteføljen vil indhente den dårlige start på året og ende i plus inden året er omme.


Ændringer

Nedenfor kan du se de opdaterede porteføljer, både de nye aktier og dem som fortsætter i porteføljen. Alle aktierne er blevet nulstillet så de har købskurs pr. 1. februar, hvilket gør det nemmere at se hvilke aktier der klarer sig bedst i den enkelt måned.


I den danske del af porteføljen er Sparekassen Sjælland-Fyn stadig at finde mens NTG Nordic Transport Group skiftes ud med Solar B.


I den finske del af porteføljen er Harvia skiftet ud med Stockmann mens Incap og Tecnotree Corporation fortsætter med at være en del af porteføljen.


Det er kun NP3 Fastigheter som bliver skiftet ud i den svenske del af porteføljen. NP3 Fastigheter bliver erstattet af Africa Oil Corp. Hexatronic group, International Petroleum Corporation og New Wave Group fortsætter alle i porteføljen.


I den norske del af porteføljen foretages der en enkelt udskiftning. Det er Bewi som bliver erstattet af Flex LNG. MPC Container Ships fortsætter med at blive i porteføljen.


Aktiemarkedet har i den grad startet året med et brag af en korrektion. Jeg tror dog vi så bunden i slutningen af januar men at der i den nærmeste fremtid vil være en del volatilitet på aktiemarkederne som følge af krisen mellem Rusland og Ukraine og at Centralbankerne rundt om i verden begynder at hæve renterne for at dæmpe inflationen.


Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.


Rasmus Mühlback Hansen ejer aktier i følgende af de nævnte selskaber: MPC Container, International Petroleum Corporation, Hexatronic group, NP3 Fastigheter, New Wave Group, Incap, Tecnotree Corporation og Sparekassen Sjælland-Fyn.

185 visninger0 kommentarer