• Rasmus Mühlback Hansen

5. Teknisk Analyse

Opdateret: 11. sep. 2021

Teknisk analyse er en anden metode til at udvælge aktier men fokus er her på hvordan prisen, også kaldet kursen, på aktien bevæger sig. Ideen er at man kigger på hvordan den historiske udvikling af aktiekursen og dermed finder aktier som man tror vil stige i fremtiden. Metoden bygger historik, statistik, og på at historien vil gentage sig samt at aktiemarkedet er styret af menneskers psykologi. Hvordan man laver og bruger teknisk analyse, vil jeg komme ind på i et af mine næste blogindlæg.

For at gå mere i dybden med teknisk analyse så er det vigtigt at sige at der er mange måder at gøre dette på. En af dem er at man kigger på modstands- og støtteniveau som er niveauer på kursgrafen som en aktie har svært ved at stige op over (modstand) og ned under (støtte). Et brud op over modstand eller ned under støtte er ofte et signal om at kursen skal fortsætte i den retning, sagt med andre ord er et brud op over modstand et købssignal og brud ned under støtte et salgssignal.

En anden måde at se på kursgrafen er ved at kigge efter trends. En trend er når en aktie bevæger sig inden for to parallelle linjer, kaldet en trendkanal, som både kan pege op, ned eller sidelæns. Statistikken siger at aktien højst sandsynligt vil fortsætte i denne trendkanal og dermed kan man købe og sælge aktien på baggrund af dette.

Endnu et ting som man kan kigge på under teknisk analyse, er forskellige indikatorer som er et tillæg til aktiegrafen hvor man kan få ekstra information om mulige købs- og salgsmuligheder. Der findes et hav af indikatorer og her anbefales det ligesom med fundamental analyse at man prøver sig frem med forskellige indikatorer og dermed finder frem til hvilke der passer bedst til en selv.


Der er forskellige steder hvor man kan se kursgrafen, tegne trendkanaler og tilføje indikatorer. Nogen brokere tilbyder dette f.eks. Saxo Bank ellers kan man buge hjemmesider såsom Tradingview.com hvor man også har mulighed for at lave teknisk analyse.


Hvis man gerne vil lære mere om teknisk analyse kan man læse mere i forskellige bøger om emnet eller på Investtech.com hjemmeside hvor de forklare mere omkring teknisk analyse.


Link til Investtech.com: https://www.investtech.com/dk/market.php?CountryID=45&p=staticPage&fn=educationAndHelp


Håber du finder ovenstående brugbart og at det giver mening. Hvis der er noget du er i tvivl om er du altid velkommen til at kontakte mig og så vil jeg prøve at hjælpe dig så godt jeg kan.

Disclaimer:

Dette er ikke på nogen måde en anbefaling om hvordan man skal investere. Dette er udelukkende til inspiration og man bør altid selv undersøge investeringer og metoder selv før man investere. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måder holdes ansvarlig for finansielle tab eller andet.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle