• Rasmus Mühlback Hansen

Teknisk analyse: 3 norske aktier som er købsaktuelle lige nu

Det norske aktiemarked nyder godt af en stigende oliepris som nu er steget til over 80 USD pr. tønde olie. Årsagen til at en stigende oliepris er godt for det norske aktiemarked er fordi der er mange selskaber som enten direkte eller indirekte er relateret til oliesektoren. To af de tre aktier jeg kigger på i denne omgang, er relateret til oliesektoren. Det er Aker og Aker Solutions, hvor sidstnævnte er delvist ejet af Aker. Aker er et norsk-baseret industrielt investeringsselskab med ejerinteresser koncentreret i olie og gas, vedvarende energi og grønne teknologier, maritime aktiver, marin bioteknologi og industriel software. Aker Solutions er et internationalt olieservice-selskab, der leverer ingeniørtjenester, fabrikation, teknologiprodukter, vedligehold, specialisttjenester og totalløsninger til olieindustrien. Det sidste selskab hedder Arcus som er Norges største grossist af vin og spiritus og en ledende aktør i norden med varemærker såsom Aalborg Akvavit.


Aker ser spændende ud fordi den har brudt modstandsniveauet omkring 746 NOK og dermed befinder sig i all time high. Bruddet er et signal om at aktien skal stige yderligere og jeg vurdere at den godt kan komme op omkring 1.100 NOK på sigt. Den grønne pil på grafen indikerer hvor aktien har brudt modstand og den røde viser hvor aktien har nærmeste støtteniveau. RSI (læs forklaring til sidst) er stigende og over middelværdien 50, hvilket understøtter bruddet på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) er vendt fra faldende til stigende, hvilket også støtter op om bruddet på modstand og yderligere kursstigninger. Volumen er høj og positiv hvilket indikerer at der er tale om et ægte brud på modstand. Et ægte brud betyder at kursen vil forsætte op, hvorimod et falsk brud betyder at aktien skal tilbage ned under modstandsniveauet. Alt i alt ser Aker spændende ud med støtte fra alle tre indikatorer og du kan derfor med fordel købe aktien nu.


Hvis du gerne vil handle aktien, kan du bruge følgende handelsstrategi:

Købspris: 764,00

Kursmål: 1.100,00

Stop-loss: 600,00

Risk/Reward: 2,05Aker Solutions har ligesom Aker brudt et modstandsniveau, hvilket gør at aktien er blevet købsaktuel. Aker Solutions har brudt modstand omkring 20,14 NOK og aktien har derfor kurs mod næste store modstandsniveau som er oppe omkring 35 NOK. Den røde pil på grafen indikerer hvor aktien har nærmeste støtteniveau og den grønne viser hvor aktien har brudt modstand. RSI (læs forklaring til sidst) er stigende og over middelværdien 50, hvilket understøtter bruddet på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) er svagt stigende, hvilket også støtter op om bruddet på modstand og yderligere kursstigninger. Volumen er høj og positiv hvilket indikerer at der er tale om et ægte brud på modstand. alt i alt ser det meget positivt ud for aktien og du kan derfor med fordel købe den nu og opnå en eksponering mod olie og gas sektoren.


Du kan handle aktien ved at bruge følgende handelsstrategi:

Købspris: 21,70

Kursmål: 35,00

Stop-loss: 17,00

Risk/Reward: 2,83


Arcus har ligesom Aker ramt all time high efter at have brudt modstandsniveauet omkring 50 NOK. Bruddet på modstand betyder at aktien nu er købsaktuel og at den har kurs mod 60 NOK. Den grønne pil på grafen indikerer hvor aktien har brudt modstand og den røde viser hvor aktien har nærmeste støtteniveau. RSI (læs forklaring til sidst) er stigende og over middelværdien 50, hvilket understøtter bruddet på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) er vendt fra faldende til stigende, hvilket også støtter op om bruddet på modstand og yderligere kursstigninger. Volumen er høj og positiv hvilket indikerer at der er tale om et ægte brud på modstand. Et ægte brud betyder at kursen vil forsætte op, hvorimod et falsk brud betyder at aktien skal tilbage ned under modstandsniveauet. Alt i alt er Arcus en interessant aktie som er købsaktuel lige nu og du kan derfor med fordel købe den nu.


Følg nedenstående handelsstrategi hvis du gerne vil handle aktien:

Købspris: 50,00

Kursmål: 60,00

Stop-loss: 46,00

Risk/Reward: 2,50Begreber:

  • RSI - Relative Strength Index - bruges til at kortlægge den aktuelle og historiske styrke eller svaghed i en aktie eller et marked baseret på slutkurserne i en nylig handelsperiode. RSI er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. hvis RSI er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at RSI stiger og gerne over 50 som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis RSI er stigende og over 50 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis RSI derimod er faldende og under 50 er det et negativt eller svagt signal.


  • MACD - Moving Average Convergence Divergence - er designet til at afsløre ændringer i styrke, retning, momentum og varighed af en trend i en aktiekurs. MACD fortæller lidt det samme som RSI og er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. ligesom med RSI så hvis MACD er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at MACD stiger og gerne over o som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis MACD er stigende og over 0 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis MACD derimod er faldende og under 0 er det et negativt eller svagt signal.


  • Volumen er antallet af aktier som bliver handlet. Volumen bruges til at se om et brud på modstand er ægte, hvilket vil sige om aktien skal videre op, eller om det er et falsk brud og at aktien måske så falder tilbage under modstand igen. Ægte brud er kendetegnet ved høj positiv volumen og falske er svag positiv volumen. Jo højere og mere positiv volumen er, jo mere understøtter det videre opgang for aktiekursen.


  • Risk/Reward er forholdet mellem den risiko du tager og den mulige gevinst di kan opnå, sagt på en anden måde er det afstanden mellem købskurs og stop loss, og afstanden mellem købskurs og målet. Risk/Reward skal som minimum være 2,00 ellers bør man ikke købe idet risikoen er for stor i forhold til den mulige gevinst.


Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.


Rasmus Mühlback Hansen ejer ikke aktier i de nævnte selskaber.


211 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle