• Rasmus Mühlback Hansen

Teknisk analyse: Er det tid til at købe Novo og Pandora?

I denne uges tekniske analyse kigger jeg nærmere på Novo Nordisk, Pandora og finske QT Group. De store spørgsmål er om Novo Nordisk har påbegyndt en ny ære, om Pandora kan nå nye højder med deres nye vækstmål og om QT Group kan fortsætte den vækstrejse de er på? Ud fra kursen og signalerne kunne det godt tyde på at aktierne vil fortsætte med at stige. Læs analysen af de tre aktier nedenfor.


QT Group har brudt op over modstandsniveauet omkring 171 EUR, hvilket betyder at aktien nu er i all time high (Den har aldrig været højere end nu). Bruddet på modstand betyder også at aktien er købsaktuel lige nu. Den røde pil på grafen indikerer hvor aktien har nærmeste støtteniveau og den grønne viser hvor aktien har brudt modstand. RSI (læs forklaring til sidst) er svagt stigende og over middelværdien 50, hvilket understøtter bruddet på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) er stærkt stigende, hvilket også støtter op om bruddet på modstand og yderligere kursstigninger. Volumen er høj og positiv hvilket indikerer at der er tale om et ægte brud på modstand. Alt i alt ser det positivt ud for aktien som støttes af alle tre indikatorer. Du bør dog ikke placere en alt for stor del af din portefølje i denne aktie da den allerede er steget meget og derfor er risikoen for tilbagefald højere end normalt.


Hvis du gerne vil handle aktien, kan du bruge følgende handelsstrategi:

Købspris: 179,00

Kursmål: 270,00

Stop-loss: 135,00

Risk/Reward: 2,07Et løfte om højere vækst har fået kursen til at stige for Pandora-aktien. Denne stigning har også resulteret i at aktien nu har brudt modstand omkring 879 kr., hvilket betyder at aktien er blevet købsaktuel. Den grønne pil på grafen indikerer hvor aktien har brudt modstand og den røde viser hvor aktien har nærmeste støtteniveau. RSI (læs forklaring til sidst) er stigende og over middelværdien 50, hvilket understøtter bruddet på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) er vendt fra faldende til stigende, hvilket også støtter op om bruddet på modstand og yderligere kursstigninger. Volumen er på et nogenlunde niveau og positiv hvilket også understøtter bruddet på modstand. Alt i alt ser Pandora spændende ud med støtte fra alle tre indikatorer og du kan derfor med fordel købe aktien nu. Du bør dog holde øje med om ledelsen kan indfri de nye højere vækstforventninger, for hvis de ikke kan vil det påvirke aktien negativt.


Du kan handle aktien ved at bruge følgende handelsstrategi:

Købspris: 888,00

Kursmål: 1.200,00

Stop-loss: 750,00

Risk/Reward: 2,26Den langsigtede investering som bliver ved med at levere, Novo Nordisk. Novo Nordisk har længe været en aktie som mange har haft og som har leveret gode resultater. Intet tyder på at dette vil stoppe nu og lige nu har du en god mulighed for at hoppe med på aktien. Det næste store langsigtet mål for Novo Nordisk er helt oppe omkring 1.000 kr. Den grønne pil på grafen indikerer hvor aktien skal bryde modstand og den røde viser hvor aktien har nærmeste støtteniveau. RSI (læs forklaring til sidst) er vendt fra faldende til stigende, hvilket understøtter et snarligt brud på modstand og peger samtidig på at aktien skal stigen yderligere. MACD (læs forklaring til sidst) bevæger sig sidelæns, hvilket hverken peger på stigninger eller fald for aktien. Volumen er positiv og på et nogenlunde niveau hvilket taler for at aktien snart skal bryde modstand omkring 684 kr. Alt i alt ser aktien dog spædende ud og det kan derfor være et godt tidspunkt at købe aktien på.


Følg nedenstående handelsstrategi hvis du gerne vil handle aktien:

Købspris: 685,00

Kursmål: 1.000,00

Stop-loss: 600,00

Risk/Reward: 3,71Begreber:

  • RSI - Relative Strength Index - bruges til at kortlægge den aktuelle og historiske styrke eller svaghed i en aktie eller et marked baseret på slutkurserne i en nylig handelsperiode. RSI er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. hvis RSI er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at RSI stiger og gerne over 50 som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis RSI er stigende og over 50 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis RSI derimod er faldende og under 50 er det et negativt eller svagt signal.


  • MACD - Moving Average Convergence Divergence - er designet til at afsløre ændringer i styrke, retning, momentum og varighed af en trend i en aktiekurs. MACD fortæller lidt det samme som RSI og er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. ligesom med RSI så hvis MACD er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at MACD stiger og gerne over o som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis MACD er stigende og over 0 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis MACD derimod er faldende og under 0 er det et negativt eller svagt signal.


  • Volumen er antallet af aktier som bliver handlet. Volumen bruges til at se om et brud på modstand er ægte, hvilket vil sige om aktien skal videre op, eller om det er et falsk brud og at aktien måske så falder tilbage under modstand igen. Ægte brud er kendetegnet ved høj positiv volumen og falske er svag positiv volumen. Jo højere og mere positiv volumen er, jo mere understøtter det videre opgang for aktiekursen.


  • Risk/Reward er forholdet mellem den risiko du tager og den mulige gevinst di kan opnå, sagt på en anden måde er det afstanden mellem købskurs og stop loss, og afstanden mellem købskurs og målet. Risk/Reward skal som minimum være 2,00 ellers bør man ikke købe idet risikoen er for stor i forhold til den mulige gevinst.


Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.


Rasmus Mühlback Hansen ejer aktier i følgende de nævnte selskaber: QT Group.

215 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle