• Rasmus Mühlback Hansen

Usikkerhed skaber gode købsmuligheder i Guld og Sølv

Guldprisen fortsætter op og tester nu modstand i 1.500 USD. Dog vil jeg anbefale at man afventer brud på dette modstandsniveau før man overvejer at købe sig ind i guld. Årsagen til dette er at vi kan opleve en afvisning af dette modstandsniveau, hvilket vil sige at kursen kommer til at få et mindre tilbagefald før den igen vil prøve at bryde modstand i 1.500. Anbefalingen lyder derfor: Køb ved brud på modstand i 1.500 USD eller afvent tilbagefald før køb.


Handelsstrategi:

Købskurs 1.500,00

Kursmål 1.900,00

Stop loss 1.380,00

Risk/Reward 3,33


Eller:

Købskurs 1.450,00

Kursmål 1.900,00

Stop loss 1.380,00

Risk/Reward 6,43Sølv som ofte følge Guld tæt, er også begyndt at stige. Sølv som ofte først stiger efter at Guldprisen er steget, er nu begyndt at stige. Sølv har brudt modstand i 16,17 USD hvilket betyder at Sølv er købsaktuelt lige nu. Der er god mulighed for at handle Sølv med et tæt stop loss.


Handelsstrategi:

Købskurs 16,85

Kursmål 19,00

Stop loss 15,90

Risk/Reward 2,26Man kan med fordel købe guld- og sølvminer nu når prisen på begge metaller er stigende, hvilket betyder højere indtjening for selskaberne. Inden for guldminer kender vi allerede Barrick Gold Corp som ligger i Mühlback Invests modelportefølje – Spekulanten. Dog er der en anden købsaktuel guldmine som hedder Eldorado Gold Corporation. Aktien handles både i Canada og USA men denne analyse er lavet på den aktie som handles i USA.


Handelsstrategi:

Købskurs 8,80

Kursmål 15,00

Stop loss 7,00

Risk/Reward 3,44Hvis man gerne vil købe en sølvmine, så kan man købe Fortuna Silver Mines. Aktien er købsaktuel efter at have brudt modstand i 4,18 USD. Aktien har et stort potentiale men i første omgang sætter jeg kursmålet i 6,00 men aktien kan sagtens nå højere.


Handelsstrategi:

Købskurs 4,30

Kursmål 6,00

Stop loss 3,50

Risk/Reward 2,13Eldorado, Sølv og Fortuna Silver Mines bliver alle tilføjet til modelporteføljen – Spekulanten.


Begreber:

  • RSI - Relative Strength Index - bruges til at kortlægge den aktuelle og historiske styrke eller svaghed i en aktie eller et marked baseret på slutkurserne i en nylig handelsperiode. RSI er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. hvis RSI er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at RSI stiger og gerne over 50 som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis RSI er stigende og over 50 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis RSI derimod er faldende og under 50 er det et negativt eller svagt signal.

  • MACD - Moving Average Convergence Divergence - er designet til at afsløre ændringer i styrke, retning, momentum og varighed af en trend i en aktiekurs. MACD fortæller lidt det samme som RSI og er vigtig fordi det kan fortælle lidt om fremtiden, f.eks. ligesom med RSI så hvis MACD er faldende men aktiekursen er stigende så kan det betyde at aktiekursen kommer til at falde fremadrettet og omvendt. Derfor er det vigtigt at MACD stiger og gerne over o som er midtpunktet i intervallet, da det så ofte indikere op trend. Hvis MACD er stigende og over 0 er det et stærkt eller meget positivt signal. Hvis MACD derimod er faldende og under 0 er det et negativt eller svagt signal.

  • Volumen er antallet af aktier som bliver handlet. Volumen bruges til at se om et brud på modstand er ægte, hvilket vil sige om aktien skal videre op, eller om det er et falsk brud og at aktien måske så falder tilbage under modstand igen. Ægte brud er kendetegnet ved høj positiv volumen og falske er svag positiv volumen. Jo højere og mere positiv volumen er, jo mere understøtter det videre opgang for aktiekursen.

  • Risk/Reward er forholdet mellem den risiko du tager og den mulige gevinst di kan opnå, sagt på en anden måde er det afstanden mellem købskurs og stop loss, og afstanden mellem købskurs og målet. Risk/Reward skal som minimum være 2,00 ellers bør man ikke købe idet risikoen er for stor i forhold til den mulige gevinst.

Disclaimer:

Alt indehold på denne blog er på ingen måder en anbefaling eller rådgivning og det skal udelukkende opfattes som inspiration. Jeg opfordrer til at man selv laver sin egen analyse. Det vil tydeligt fremgå hvis Rasmus Mühlback Hansen har aktier i nogen af de nævnte selskaber eller lignende. Historisk Afkast er på ingen måde en garanti for fremtidigt afkast. Det anbefales at man investerer ansvarligt og kun med penge som man kan tåle at tabe. Rasmus Mühlback Hansen og Mühlback Invest kan på ingen måde holdes ansvarlig.

Rasmus Mühlback Hansen ejer aktier i følgende selskaber: Eldorado Gold Corporation, Guld, Sølv og Fortuna Silver Mines.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle